📣 Atasamente:

⚠ La 26 octombrie 2023, Serviciul Teritorial Mureș al D.N.A. a informat Consiliul Local Târgu Mureș despre punerea în mișcare a acțiunii penale față de Soos Zoltan, primar al municipiului Târgu Mureș, pentru săvârșirea a 4 infracțiuni de abuz în serviciu.

➡ Conform legislației în vigoare, Consiliul Local are obligația de a se constitui sau nu parte civilă în cadrul dosarului penal cu suma de 224.914 lei.
🔵🟡
Grupul consilierilor locali ai Partidului Național Liberal a decis să inițieze proiectul de hotărâre privind constituirea ca parte civilă în dosarul privind infracțiunile de abuz în serviciu săvârșite de primarul Soos Zoltan.

🤝 Suntem convinși că toți consilierii locali, în îndeplinirea scopului lor de a lucra pentru binele comun și a jurământului depus față de târgumureșeni vor vota acest proiect de HCL necesar pentru recuperarea prejudiciului de 224.914 lei cauzat comunității.

➡ Nota de fundamentare și proiectul de HCL elaborate de grupul consilierilor locali ai PNL vor fi trimise fiecărui consilier local pentru a face propuneri de modificare sau amendare.

➡ Vrem să demonstrăm astfel, că suntem deschiși total spre dialog constructiv cu toți consilierii locali, indiferent de culoarea politică pe care o reprezintă, pentru a decide conținutul expunerii de motive care fundamentează HCL, precum și a formei finale a acesteia. Scopul final este apărarea intereselor cetățenilor, în fața abuzurilor primarului Soos Zoltan.

➡ Totodată prin prezentul demers dorim să fim siguri că la momentul final al procesului penal, dacă primarul Soos Zoltan va fi găsit vinovat, prejudiciul constatat va fi recuperat în totalitate pentru cetățenii plătitori de taxe și impozite din Târgu Mureș.

☝ Menționăm că prezentul demers nu aduce nicio atingere prezumției de nevinovăție pe care o are fiecare inculpat potrivit legislației în vigoare.

Biroul de presă al PNL Târgu Mureș